You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Poprvé bez bodu

Juniorky po krátké pauze opět nastoupily do prvoligových bojů. Čekal je další domácí zápas, tentokrát pro ti KP Brno B. Velmi důležitý zápas, který neskutečně zamíchal pořadím v tabulce.

V neděli po změně času jsme se sešly stále oslabené v domácí tělocvičně. Vybavuje se mi loňský zápas s Hronovem, také po hodinovém přispání si. Patřil k nejhorším zápasům, které jsme za celou sezónu odehrály. Ale nyní hrajeme doma a máme velkou výhodu. Krom toho Brno odehrálo v sobotu 9 setů v dohrávce minulého kola a chybí mu také 2 hráčky, které byly připraveny vyrazit do úplně jiného D. Újezda.

Nálada v týmu se zdá býti výborná, při rozcvičování už ale vidím poměrně hodně chyb na síti i na servisu. Nenechám si ale kazit náladu. Najdu základní sestavu a posílám družstvo do hřiště. První bod patří nám, ale to je vlastně vše. Pak přichází servis soupeřek a my si nevíme rady. Servis není nijak smrtící, ale je rychlý a nám se pod míč nějak nechce. Několik sérií na servisu protihráček tak rozhodne o poměrně velkém nářezu pro nás.

Druhý set začínáme lépe. Podaří se nám pár pěkných servisů  a hrajeme alespoň díky tomu trošku vyrovnanou hru. Dokonce se nám podaří se utrhnout a můžeme se si set vést podle svého. Jenže to bychom nemohly kupit jednu nevynucenou chybu za druhou. Soupeřky nemají problém dobrým servisem dotáhnout a protože skoro vůbec nechybují, nejtěsnější koncovku si urvou pro sebe. Stejný průběh setu má i poslední dějství. Snažíme se, makáme, vedeme. Ale všechna naše dřina přichází vniveč spoustou našich chyb. Také nám chybí důrazný útok, jedna útočící hráčka je prostě málo. I přesto táhneme set k vítěznému konci. Jenže opakuje se scénář z druhého setu a vlastními chybami na servisu a na síti se o vedení připravíme a i když se rveme jako lvice, nemáme míči zadarmo šanci vyhrát. 0:3.

V týmu už zdaleka není pohoda, která byla před zápasem, mnoho z hráček je zavřeno ve své bublině a vlastně se o týmové hře nedá ani hovořit. Do toho přijíždějí další 2 hráčky Brna. Nutno dodat, že velká výhoda velkých klubů  je to, na co jsme vlastně tuto neděli dojely. Na soupisce zápasu se totiž objevilo 7! hráček brněnského áčka hrajícího extraligu.

Do druhého zápasu jdeme zjevně lépe naladěné, ale opět nám ujede začátek setu. Sice se nám podaří jakžtakž stáhnout, dokonce dorovnáme, ale dobrým servisem nám soupeřky vůbec nedají šanci na nějaké převzetí otěží setu. Další set, který se nám nepodaří. Druhý set je z naší strany nejpovedenější z celého dne. Chytneme se servisem a ukáže se, že i protihráčky umí chybovat, pokud jsou pod tlakem. Kazí i jednoduché míče a my si jdeme pro vítězství. V koncovce se ale ještě klepeme o výsledek a jen díky velkému náskoku se nám nakonec podaří set uhájit. Třetí set už se nám bohužel nedaří tak, jak bychom si představovaly. Bojujeme, snažíme se, ale na Brno to nestačí. Čtvrtý set už je jednoznačnou záležitostí protihráček, nám úplně došly veškeré síly a až v úplné koncovce se nám podaří alespoň zkorigovat skóre, aby nebylo ostudné.

Co říci k těmto dvojzápasům? Nedařilo se nám v první řadě na příjmu, kde i opory našeho týmu neměly dobrý den. Také jsme velmi špatně útočily, hrály jsme v podstatě na jeden útok. Nejvíc mě ale mrzí, kolik míčů jsme si pokazily samy a kolikrát jsme byly díky chybám místo útoku donuceny hrát pouze bagrem, které soupeřky okamžitě trestaly. Oceňuji alespoň bojovnost v druhém zápase, na výhry tentokrát opravdu nebylo. Alespoň víme, proč si Brno přehazuje termíny skoro všech zápasů a taky víme, co nás za měsíc čeká v Brně.

Nyní nás čekají 3 výjezdy za volejbalem ven a naše situace v tabulce není vzhledem k rozlosování vůbec optimistická. Kromě poslední Ostravy jsou ve hře o vedení i padáka všechny ostatní týmy a my s nimi.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, K. Vašková, A. Tláskalová, A. Samková, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková.

 

Hrály: 

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit