You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Naděje svitla jen na chvíli

Poslední předvánoční dvojzápas odehrály juniorky na "kápéčku" v Brně. Konstelace nám bohužel stále nepřeje. Do našich řad jako uragán vlítla chřipková epidemie či jak se to teď nazývá. Ve středu na tréninku mám ze 2 týmů na tréninku 9 holek. 

Do Brna odjíždíme tedy opět nekompletní a některé hráčky rozhodně ne úplně zdravé. Ač máme nejdelší cesty za volejbalem za sebou, ukazuje se, že Jihomoravský kraj není připraven na příval půl centimetru sněhu a silnice a hlavně Brno je tenkou bílou vrstvou prakticky konsternováno. Hrajeme v náhradní tělocvičně, kde je stejná zima jako venku a všem se nám div nekouří od pusy.

Začátek zápasu a na týmové poradě si říkáme, že nemáme co ztratit. Soupeř je favorit, my můžeme jen překvapit. Hrát odvážně a s čistou hlavou. Překvapení se koná. Bohužel ne takové, které jsem si představovala. První set, 8 zkažených servisů a soupeřky si nás namažou na chleba. Něco málo zkorigujeme v závěru, ale je to jen kosmetická úprava. 

Měním sestavu na více místech, riskuju, ale opravdu není na co čekat. A ejhle. Ono to najednou funguje. Zpočátku sice prohráváme 0:6,ale pak se rozjede náš kolotoč a dokonce tak, že druhý set protihráčky přejedeme servisem a krásnou rychlou hrou na síti. Brňanky jsou zřejmě v šoku, protože ani ve třetím setu se nezmůžou na větší odpor a pokud ano, náš tým je v takovém laufu hnaný fanoušky (Vlastiku a Tláskalovi děkujeme), že vybíráme neskutečné míče a blokujeme, chytře i razantně útočíme. Jde to tak snadno, až je to divné. I čtvrtý set nezačínáme špatně. Hra je vyrovnanější, ale pořád jsme ty, co mají náskok. V půlce setu ale přijdou po sobě 3 nevynucené chyby na servisu, soupeřky se chytnou, nasázejí nám několik es a nakonec se přes nás poměrně snadno dostanou k vítězné koncovce.

Jdeme do tiebreaku. Tam už se nám nedaří podle představ. I když dotáhneme počáteční manko na drobný rozdíl, nepodrží nás příjem servisu, tím nemůžeme útočit razantně a protihráčky toho využívají k protiakcím. Prohráváme 2:3

Velká škoda čtvrtého setu, zápas jsme měly ve svých rukách a holky hrály po dlouhé době fakt krásný volejbal, přesně takový, jaký u nich znám.

Do druhého zápasu už se nám nepodaří získat zpátky koncentraci a sebevědomí. Od začátku do konce taháme za kratší konec provazu, hodně bráníme, ale skoro neútočíme, protože máme velmi špatný příjem a servis, kterým nijak výrazně Brno neohrozíme. Přidává se také velká hromada nevynucených chyb a ač bojujeme, všechna naše snaha díky tomu přijde vniveč. Snad jen třetí set se nám daří vystoupit z našeho vlastního stínu, skoro celý set vedeme, dokonce poměrně výrazně, ale v koncovce nás opět pokoří servis protihráček, na který nedokážeme najít protizbraň.

Čeká nás vánoční pauza. Určitě je potřeba, aby se tým psychicky oklepal a vrátil se k výkonům ze začátku sezony. Oddych potřebují především mladší hráčky, na kterých je už vidět únava z náročné sezóny. Po svátcích nás čekají ještě 2 dvojutkání, která ale zřejmě už na naše pořadí a hlavně body do nadstavbové tabulky nebudou mít vliv. Každopádně každá výhra se počítá, protože když se výhrává, všechno míň bolí a i chyby jsou méně viditelné. Čeká nás tedy od konce ledna těžký boj v sestupové skupině, v které sice nebudeme na chvostu, ale rozhodně ne ani na předních pozicích. Věřím ale, že se s tím dokážeme vypořádat, týmu a všem holkám věřím, vím, co umí a že jeden jediný zápas dokáže změnit naše současné smýšlení zase k tomu pozitivnějšímu.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, K. Vodehnalová, M. Kutová, J. Jirečková

 

 Tým juniorek a trenérek děkuje za podporu všem našim fanouškům, rodinám, sponzorům a přátelům a přejeme vám klidné, zdravé a aspoň trošku sportovní Vánoce.

 

 

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit