You are now being logged in using your Facebook credentials
Volejbalový oddíl T.J. Sokol Dolní Újezd T.J. Sokol Dolní Újezd

A+ A A-

Nahoru dolů, ale 6 bodů doma

Juniorky  po třítýdenní pauze nastoupily do závěrečné fáze nadstavbové části v domácí tělocvičně. Čekal nás nejtěžší soupeř, Dansport Praha, a boj o velmi důležité body.

K dispozici mám kompletní tým. V Praze jsme protihráčky porazily díky skvělému servisu, jestli chceme vyhrát, je třeba v tomto tlaku pokračovat.

Začátek zápasu je ovšem na infarkt. Jeden, druhý, třetí zkažený servis. Čtvrtý prase, pátý prase. Překvapivě nevedeme, veškerá naše hra ztroskotává na neschopnosti pořádně podat. Bohužel obrovské rezervy máme i na příjmu servisu, protože tentokrát právě pražské protihráčky podávají dobře. Náš tým se vůbec nemůže dostat do tempa. Naší hře chybí náboj, radost, srdce. Z hřiště je cítit křeč, napětí, není tam jeden tým. Toto je potřeba změnit. Naštěstí nás ten den na servisu drží kapitánka Eliška a díky tomu se nám podaří v koncovce dotáhnout a urvat si set pro sebe.

Všechny doufáme, že to nejhorší máme za sebou. Bohužel to tak není. Stále pokračujeme ve velmi vlažném servisu a ještě vlažnějším příjmu. Ani na síti se nám ten den nedaří podle představ a hezkých akcí je pomálu. Totálně vytečeme v poli a připisujeme si první prohraný set.

Točím sestavou a nevím, koho dát na hřiště. Ten den to prostě neladí. I přesto, pokud chceme body, a to my chceme, musíme se s tím nějak poprat. Třetí a čtvrtý set je jako přes kopírák. Už nekazíme tolik servis, ale moc si jím nepomůžeme. Naštěstí soupeřky nám v útoku tolik problémů nečiní a mají také své slabé chvilky, kdy jim můžeme nasázet šňůru bodů, o kterou vzápětí zase přijdeme. Hra se točí z obou stran nahoru dolů, naštěstí v koncovkách se projeví možná naše zkušenost a domácí prostředí, ve kterém nám fanoušci nedovolí povolit, a další dva napínavé sety si připisujeme my.  Velká úleva, tři body a dlouhá pauza.

Druhý zápas je kopií prvního. Jen je ještě napínavější, boj o každý míč intenzivnější. Na obou stranách se vyskytuje obrovské množství chyb. Skóre se přelévá. Nechávám hrát střídačku, bohužel to dlouho nevydrží. Soupeřky hrají velmi uvolněně, bojovně, hlasitě si fandí. U nás to prostě v sobotu nefunguje. Děláme všechno možné, ale ten den si to nesedlo. Musíme makat, dřít. Na holkách je už vidět obrovská únava. Oba zápasy trvají 2 hodiny, sety jsou velmi vyrovnané. I druhý zápas má pro nás nakonec šťastný konec. Vyhráváme 3:1 i nyní.

Svou ligovou premiéru si odbyla krásným servisem Lucka Nádvorníková

Moc děkujeme našim úžasným fanouškům. Nevím, nevím, zda by holky zvládly tuto obtížnou situaci bez jejich pomoci. Ač se nedařilo, o to víc je 6 bodů cennějších. Tabulka je stále poměrně vyrovnaná a právě díky těmto bodům se nám podařilo zase více odskočit směrem k záchraně a pokud se něco nepokazí, pocit jistoty soutěže se o víkendu hodně zvýšil.

Hrály: E. Ropková, K. Rubková, A. Janecká, K. Vašková, A. Samková, A. Tláskalová, K. Černá, M. Kutová, J. Jirečková, L. Samková, L. Nádvorníková

 

Opět nás čeká třítýdenní pauza a po ní dvě poslední kola. V pátek 29.3. doma s Chlumcem nad Cidlinou a v neděli 31.3. s Č. Třebovou také v domácí tělocvičně. Moc se těšíme na vaši podporu.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Pro psaní komentářů se přihlašte

Register

User Registration
or Zrušit